Din data de 18 octombrie, cei 35 de audienți care au promovat cu succes examenele de admitere își vor face studiile, timp de 18 luni, pentru a deveni judecători și procurori. Un anunț în acest sens a fost făcut de Institutul Național al Justiției.

În cursul de instruire inițială pentru perioada octombrie 2021-aprilie 2023 au fost admiși 15 candidați la funcția de judecător și 20 de candidați la funcția de procuror. Anul acesta, cea mai mare notă medie de admitere a fost obținută de doi pretendenți la funcția de procuror: Victor Calac și Svetlana Leontieva. Ambii au obținut media de 9,4 în urma testului scris și a probei orale. Lista completă a notelor obținute poate fi accesată aici.

În total, la concursul de admitere 2021 s-au înscris, inițial, 134 de persoane. Condițiile de participare la concurs au fost întrunite de 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 – candidați la funcția de judecător.

Până în prezent, Institutul Național al Justiției a instruit 13 promoții, care au cuprins 281 de candidați la funcția de procuror și 197, la funcția de judecător.