Omul care conduce destinele producătorului basarabean de vinuri Purcari, Victor Bostan, și-a redus nivelul de deținere la 20%, vânzând pentru suma 460.000 de euro 5% din titluri. Cumpărătorul este un fond înregistrat în Cipru de americanii de la Horizon Capital, care acum aproape patru luni își vindeau întreaga participație de peste 22% din titluri într-o ofertă publică accelerată, relevă date analizate de Profit.ro.

În detaliile unei tranzacții pe piața medicală din Ucraina, unde cei de la Horizon Capital îșii au expertiza, Dealbeta Investment Limited apare ca entitate deținută de fondul Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III), înfrățit cu fondul Emerging Europe Growth Fund II (EEGF II), de asemenea din Cipru, care controla Lorimer Ventures, vehiculul prin care americanii își aveau investiția în Purcari.

Prin vânzarea din octombrie, ce părea lichidarea unei investiții ajunse la maturitate, și-au făcut intrarea în acționariatul Purcari, cu dețineri de câte 5-6%, cehii de la Conseq, suedezii de la East Capital și scoțienii de la Standard Life Aberdeen PLC, ultimii tranzacționând activ titlurile companiei în ultimele luni.

Compania este listată la cota Bursei de Valori București din februarie 2018.