Un procuror, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, a fost demis de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Potrivit unei hotărâri a Consiliului, a fost admisă contestația Inspecției procurorilor și a fost casată hotărârea Colegiului de disciplină și etică, adoptată în privinţa procurorului Vitalie Galeru, cu adoptarea unei noi hotărâri.

Mai exact, s-a hotărât a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.a) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – mustrare.

De asemenea, s-a decis a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.e) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Astfel, a fost stabilit definitiv în privința procurorului Vitalie Galeru pentru concurs de abateri disciplinare, prin absorbția sancțiunii disciplinare mai ușoare de sancțiunea disciplinară mai gravă, sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Mai exact, Galeru este acuzat de îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu și încălcarea gravă a legii.

Vitalie Galeru a instrumentat mai multe dosare de rezonanță printre care și arestarea fostului premier Vlad Filat.