Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat Hotărârea privind asigurarea furnizării de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor deserviți de furnizorul SRL ”Furnizare Energie”.

Decizia a fost luată în baza notificării depusă de către SRL ”Furnizare Energie”, potrivit căreia compania este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând din data de 4 decembrie din motivul că producătorul ЗАО ”Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS ”Premier Energy” SRL și SA ”Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL ”Furnizare Energie”, începând din data de 4 decembrie și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult opt zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice.

Totodată, operatorii de sistem ÎS ”Moldelectrica”, ÎCS ”Premier Energy Distribution” S.A. și ”RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.