Banca de Economii (BEM), în proces de lichidare, a scos la vânzare, din nou, pachetul de 61.200 de acțiuni deținut la compania Moldasig. De această dată, prețul cerut pentru pachet a scăzut la 6,9 milioane de lei, față de 7,6 milioane de lei cerut la începutul acestui an.

Față de expunerea din decembrie 2019, prețul pachetului a scăzut cu peste 1,6 milioane de lei.

Potrivit informației publicate de BEM, acțiunile vor fi vândute la Bursa de Valori a Moldovei prin licitație ”cu strigare” care se va desfășura, în perioada de expunere 24– 27 februarie.

Preţul unei acțiuni a scăzut la 112,75 lei. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 6.900.300.

Valorile mobiliare vor fi vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Începând cu 2018, pachetul de acțiuni deținut de BEM la Moldasig este scos la licitație aproape în fiecare lună, prețul fiind în scădere cu câteva milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la prețul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acțiune), prețul s-a redus de aproape cinci ori.