Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat șefii mai multor procuraturi raionale. Potrivit unei hotărâri a Consiliului, posturile vor fi ocupate de către:

  • Vladislav Guzic - procuror-șef al Procuraturii raionului Ștefan-Vodă;
  • Vitali Cebotari - procuror-șef al Procuraturii raionului Cahul;
  • Vasile Ciubotaru - procuror-șef al Procuraturii raionului Telenești;
  • Valentin Baidaus - procuror-șef al Procuraturii raionului Florești;
  • Viorel Tureac - procuror-șef al Procuraturii raionului Drochia;
  • Anatolie Banaru - procuror-șef al Procuraturii raionului Dondușeni.

Candidaturile acestora urmează a fi transmise Procurorului General, pentru demararea procedurilor de emitere a actelor administrative corespunzătoare. Potrivit Legii cu privire la Procuratură, numirea în funcțiile de procuror, procuror-șef al procuraturii, adjunct al procurorului-șef al procuraturii, procuror-șef al subdiviziunii Procuraturii Generale sau adjunct al procurorului-șef al subdiviziunii Procuraturii Generale se face prin ordinul Procurorului General, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

În termen de cinci zile lucrătoare de la primirea propunerii, Procurorul General este obligat să adopte o decizie. Procurorul General poate refuza motivat candidatura prezentată pentru numire în funcție. Consiliul Superior al Procurorilor poate propune în mod repetat aceeași candidatură cu votul a 2/3 din membrii săi. Această propunere este obligatorie pentru Procurorul General.

Mandatul de procuror-șef al procuraturii, cel de adjunct al procurorului-șef al procuraturii, cel de procuror-șef al subdiviziunii Procuraturii Generale și cel de adjunct al procurorului-șef al subdiviziunii Procuraturii Generale este de 5 ani. Aflarea în aceeași funcție a acestora nu poate depăși 2 mandate consecutive. La încheierea mandatului, persoanei i se propune numirea, fără concurs, în una din funcțiile vacante de procuror, cu excepția funcției de procuror-șef.