Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că Adunarea Generală a Judecătorilor, programată pentru mâine, 13 martie, nu va avea loc. Consiliul a solicitat opinia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, referitor la posibilitatea desfășurării Adunării Generale a Judecătorilor. Agenția care a emis un aviz,  prin care a considerat oportun de a transfera activitatea respectivă pe o perioadă ulterioară în funcție de evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19.

Amintim că, îa rezultat al evoluției situației epidemiologice a infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a adoptat Hotărîrea nr. 6 din 10 martie 2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19.

În acest sens, prin Hotărârea menționată, s-a interzis organizarea și desfășurarea în perioada 11 martie - 1 aprilie 2020 a manifestărilor/măsurilor/întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane, în cazuri excepționale, organizarea și desfășurarea acestora fiind permisă de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).