Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) invită agenții economici interesați de utilizarea facturii electronice să se înscrie la un curs de instruire privind utilizarea sistemului informațional automatizat (SIA) ”e – Factura”.

Instruirile vor fi organizate la 13 februarie. 

Cursurile de instruire, cu o durată de patru ore fiecare, se vor desfășura în incinta Centrului de instruire în finanțe al CTIF situat pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2, Sala de instruire.

Scopul principal al acestor instruiri este de a oferi agenților economici suport consultativ și tehnic în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea și circulația facturii fiscale în format electronic prin intermediul SIA ”e – Factura”. 

În cadrul instruirilor, partea teoretică este îmbinată cu exerciții practice, ceea ce permite participanților să-și consolideze abilitățile de utilizare a serviciului e - Factura, abilități ce le vor ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile fiscale în regim on – line.

Doritorii de a participa la cursuri se pot înregistra în prealabil în regim on- line, accesând acest link sau http://cursuri.ctif.md.  

Mai multe informații despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a serviciului e – Factura, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul sau apelând Centrul de instruire în finanțe al CTIF la telefoanele: 022 822 032, 068669942. 

În decursul anului 2019, CTIF a desfășurat 36 cursuri de instruire privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice, inclusiv 24 cursuri dedicate utilizării SIA ”e – Factura”, la care au fost instruiți în total 434 de contribuabili.