În concursul pentru ocuparea funcției de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor s-au înscris doi magistrați. Este vorba despre Iurie Bejenaru și Ion Guzun, ambii activează la Curtea Supremă de Justiție. Dosarele acestora urmează să fie examinate de Consiliul Superior al Magistraturii în ședința de marți, 26 mai.

Iurie Bejenaru este judecător din anul 1994. Acesta și-a început activitatea în cadrul Judecătoriei Buiucani, Chișinău, unde a exercitat inclusiv funcții administrative. În perioada 2003 – 2004, Iurie Bejenaru a fost vicepreședintele instanței, iar ulterior a exercitat un mandat de președinte al Judecătoriei Buiucani. Începând cu anul 2008, Iurie Bejenaru este judecător la Curtea Supremă de Justiție. Acesta deține gradul întâi de calificare a judecătorului.

Tot la Judecătoria Buiucani și-a început cariera și magistratul Ion Guzun. Acesta a activat ca judecător din anul 1993 până în anul 2003, după care a plecat în avocatură pentru opt ani. În anul 2012, Ion Guzun a îmbracat din nou mantia de judecător, de această dată la Curtea de Apel Bender, iar doi ani mai târziu a fost promovat la Curtea Supreme de Justiție. Ion Guzun are gradul întâi de calificare a judecătorului.

În prezent, membrii ai Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor sunt:

  • Iurie Diaconu, de la Curtea Supremă de Justiție;
  • Nelea Budăi, vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău;
  • Ion Talpă, de la Curţea de Apel Bălţi;
  • Dumitru Gherasim, de la Judecătoria Bălţi;
  • Oxana Rotari, conferențiar universitar, ULIM;
  • Elena Demian, lector universitar, ULIM.