Startup-ul ByteDance, proprietarul platformei de social media TikTok, a ajuns la o valoare de peste 100 miliarde dolari, după ce evaluarea acestuia a crescut cu circa o treime în urma unor tranzacţii private cu un pachet de acţiuni, scrie businessmagazin.ro.

După tranzacţiile recente, preţul acţiunilor celui mai valoros startup din lume a crescut cu 33% faţă de evaluarea de 75 miliarde dolari obţinută într-o rundă de finanţare desfăşurată în urmă cu doi ani.

Tranzaţiile sunt private, ceea ce înseamnă că ar putea să nu reflecte perspectivele tuturor investitorilor din spatele ByteDance.

”Tranzacţionarea ByteDance reflectă valul global de consumatori care sunt de acord că ByteDance poate înlocui Facebook drept principală reţea socială”, a spus Andrea Walne, partener în cadrul Manhattan Venture Partners.

ByteDance a devenit o forţă în mediul de business pe fondul succesului înregistrat de platforma TikTok, utilizată de sute de milioane de tineri.

Mulţi investitori încearcă să prindă câte o felie din compania care atrage 1,5 miliarde utilizatori activi lunar printr-o familie de aplicaţie precum TikTok, varianta sa chineză – Douyin – cât şi serviciul de ştiri Toutiao.

ByteDance este în plină expansiune, întrucât compania l-a cooptat recent pe ”ţarul” streamingului Disney, Kevin Mayer, pentru a deveni CEO-ul TikTok.

Mai mult, ByteDance a dat startul unui val masiv de angajări, prin care vrea să găsească 40.000 de oameni – într-un moment în care corporaţiie de tehnologie din lume îşi trimit oamenii în şomaj tehnic sau îi concediază.