Banca Națională a Moldovei a anunțat inițierea elaborării unui proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență.

Potrivit instituției, elaborarea proiectului hotărârii este condiționată de faptul că, în noiembrie 2020, BNM a beneficiat de asistență tehnică din partea Fondului Monetar Internațional (FMI), în vederea finalizării și consolidării cadrului operațional cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență. În urma recomandărilor formulate de expertul FMI, vor fi operate unele modificări la Regulamentul cu privire la asistența de lichiditate în situații de urgență.

În scopul eficientizării procesului de elaborare a proiectului hotărârii, BNM solicită prezentarea, până la  23 februarie, a propunerilor și recomandărilor pe marginea inițiativei la adresa poștală: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru nr.1, MD-2005, mun. Chișinău sau în format electronic dlui Daniel Savin pe adresa de e-mail: Daniel.Savin@bnm.md.

Versiunea în vigoare a regulamentului poate fi accesată aici