Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, astăzi, să amâne Adunarea Generală a Judecătorilor programată pentru data de 3 decembrie. Decizia a fost luată ca urmare a recomandării Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, care a propus ca reuniunea să aibă loc online.

Pe parcursul ultimilor doi ani, Adunarea Generală a Judecătorilor a fost amânată de mai multe ori. În cadrul întrunirii urmează să fie aleși reprezentanții magistraților în componența CSM precum și a mai multor Colegii. Mai exact, urmează să fie aleși șase membri permanenți ai CSM din rândul judecătorilor, precum și doi membri supleanți. De asemenea, trebuie să fie selectați patru membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, trei membri ai Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și trei membri supleanți ai Colegiului disciplinar.

În context, menționăm că, Ministerul Justiției a anunțat, recent, o inițiativă legislativă care stabilește că, candidații la funcțiile membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor vor trebui să treacă, prealabil, prin evaluarea integrității, modului și a costurilor de viață. Potrivit autorității, documentul ar putea fi aprobat până la sfârșitul anului, iar în primele luni ale anului 2022 să fie pus în aplicare.