În concursul lansat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea a două funcții de membru al membri ai Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, o funcție din rândul judecătoriilor și una din rând curțile de apel, s-au înscris șase și, respectiv, doi candidați.

Din rândul magistraților instanțelor de apel, în Colegiul de evaluare vor să activeze Dumitru Pușca, de la Curtea de Apel Bălți și Angela Bostan, de la Curtea de Apel Chișinău. Cei doi judecători concurează pentru a ocupa funcția ocupă, în prezent, de Nelea Budăi, de la Curtea de Apel Chișinău. Mandatul acesteea expiră în data de 21 octombrie.

În același timp, candidații la o funcție de membri al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul instanțelor de prim nivel sunt:

  • Ghenadie Mîra, președintele Judecătoriei Anenii Noi;
  • Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana;
  • Sergiu Bulgaru, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana;
  • Lilia Lupașco, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani;
  • Aureliu Postică, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani;
  • Oxana Parfeni, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Noul membru desemnat îl va înlocui în activitățile Colegiului pe președintele Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, a cărui mandat expiră în data de 21 octombrie.

Noul membru permanent al Colegiului urmează să fie ales la ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor, planificată pentru data de 23 octombrie.