În concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de membru al Colegului pentru selecția și cariera judecătorilor s-au înscris șase magistrați. Patru dintre aceștia și-a înaintat singuri candidaturile, iar doi au fost propuși de colectivele instanțelor unde activează. Datele au fost publicate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, din partea instanțelor de apel, concurează președintele interimar al Curții de Apel Bălți, vicepreședintele Ion Talpă și magistrata Oxana Robu, de la Curtea de Apel Chișinău. Din partea instanțelor de prim nivel, în concurs s-au înscris:

  • Sergiu Osoianu, președintele Judecătoriei Strășeni;
  • Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana;
  • Sergiu Bularu, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana;
  • Aureliu Postică, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În context, menționăm că în anul 2016, în calitate de membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor au fost aleși magistrații Nicolae Craiu și Liliana Catan, de la Curtea Supremă de Justiție, Alexandru Gheorghieș, de la Curtea de Apel Bălți și Mihail Macar, de la Judecătoria Hîncești. Aceștia au fost numiți pentru un mandat de patru ani, care expiră în data de 21 octombrie 2020.

Noii membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor urmeaă să fie desemnați la ședința extraordinară a Adunării Generale a Judecătorilor, care este planificată pentru data de 23 octombrie.