Serviciul Fiscal de Stat (SFS) ”pândește” șoferii care merg regulat în străinătate. Mai exact, SFS a anunțat că examinează informația disponibilă cu referire la traversarea frontierei de către persoanele fizice cu pasageri la bord. Cazurile de traversare regulată a frontierei de stat, de către persoanele fizice șoferi cu pasageri îmbarcați la bord, sunt analizați în scopul stabilirii riscului practicării ilicite a activității de antreprenoriat.

Astfel pe parcursul acestui an au fost identificate 29 persoane fizice care se presupune că desfășurau activitate ilicită de transport internațional de pasageri, fiind demarate acțiuni de acumulare a probelor privind veniturile obținute nedeclarate din activitatea de întreprinzător.

Ca urmare a acțiunilor de control, cinci persoane fizice (șoferi) au declarat voluntar venituri totale în sumă 833.400 lei și achitat impozit pe venit în sumă totală de 78.177 lei, iar în cazul a cinci persoane fizice șoferi a fost determinat venit în sumă de 1.424.824 lei, calculate impozite în sumă totală de 154.880 lei, majorări de întârziere în sumă totală de 23.915 lei și amenzi în sumă totală de 125.525 lei.