Acum doi ani Philip Morris și-a propus să construiască un viitor fără fum în Moldova. Această misiune ambițioasă a devenit realitate datorită oamenilor care transformă ideile în proiecte de succes. Noul curs asumat de Philip Morris a transformat compania într-un loc în care fiecare dintre angajați beneficiază de oportunități nelimitate și primesc recunoștință pentru rezultatele obținute.

Transformarea prin care trece Philip Morris, nu are frontiere. Echipa globală, dar și fiecare filială a companiei în parte, în fiecare zi, depășește limitele sale și face față provocărilor, obținând experiență și noi abilități de lucru. Unul din elementele importante ale schimbării corporative prin care trece compania, este mobilitatea profesională. Astăzi, orice angajat al companiei poate beneficia de o carieră internațională fără granițe. Astfel, obținând o experiență de lucru valoroasă, aplicabilă pe orice piață și în orice domeniu.

Acum patru ani, Svetlana Voitovschii a venit la Philip Morris în calitate de contabil principal, în cadrul filialei locale. Svetlana a fost curioasă să descopere cum funcționează pe intern o companie internațională, și desigur care sunt oportunitățile de dezvoltare profesională. Astăzi, Svetlana este manager al departamentului Finanțe și Administrare. Împreună cu echipa, Svetlana este responsabilă de contabilitatea companiei, taxe, planificarea bugetelor, raportări, administrarea oficiului și recrutarea angajaților. Svetlana recunoaște că și-a găsit locul în companie, pentru că Philip Morris oferă angajaților săi posibilitatea de a se dezvolta, atât prin intermediului sarcinilor zilnice, cât și prin intermediul instruirilor, certificărilor profesionale.

De asemenea, angajații au posibilitatea să viziteze filialele companiei din alte țări și să învețe din experiența colegilor. Prin această experiență a trecut și Svetlana. Aproape un an, ea a lucrat în cadrul filialei din Kiev – o piață mult mai mare, care i-a permis să își extindă cunoștințele în domeniul finanțe, ca într-un final să le aplice pe piața locală, în Moldova. Prima lună nu a fost simplă – o țară nouă, oficiu și oameni noi – dar în același timp a fost interesant, dinamic, activ. Datorită colegilor din cadrul filialei ucrainene, lucrurile s-au aranjat la locul lor.

Indiferent de filială, oamenii de la Philip Morris sunt deschiși și mereu gata să își ajute colegii. Svetlana zilnic merge la lucru fiind motivată de oamenii de la Philip Morris, de colegii cu care lucrează, interacțiunea cu noi persoane, provocări interesante, dar și pentru că are oportunitatea de crește profesional și a construi o carieră fără frontiere la Philip Morris. Philip Morris Moldova a obținut certificarea internațională de Top Employer pentru că investește în oamenii săi, creează condiții excelente de lucru și oferă oportunități pentru creștere profesională, instruire și autodezvoltare.

P.