Acum doi ani Philip Morris și-a propus să construiască un viitor fără fum în Moldova. Această misiune ambițioasă a devenit realitate datorită oamenilor care transformă ideile în proiecte de succes. Noul curs asumat de Philip Morris a transformat compania într-un loc în care fiecare dintre angajați beneficiază de oportunități nelimitate și primesc recunoștință pentru rezultatele obținute.

De când Philip Morris International a ales o nouă direcție de dezvoltare, compania și angajații au trecut printr-un proces complex de schimbări. Adaptarea la noile realități, reorganizarea interacțiunii interne, a comunicării cu clienții, au fost catalizatorii care au grăbit transformarea oamenilor din Philip Morris în profesioniști, cu abilități aplicabile în orice domeniu de pe piață.

Aneta Serbușca lucrează în Philip Morris Moldova de 7 ani. A crescut în carieră, avansând în interiorul companiei în trei funcții, fapt ce a ajutat-o să înțeleagă cum trebuie să fie făcute lucrurile bine, la toate nivelurile. Dar cel mai important, ce abilități trebuie să își dezvolte angajații și cum să îi susțină, pentru a obține împreună rezultate bune.

Astăzi, Aneta Serbușca conduce o echipă dinamică și profesionistă, cu care împreună în 2018, a făcut posibil ca Republica Moldova să devină a 40-a piață unde Philip Morris a lansat produsul său fără fum.


A venit la Philip Morris, neștiind ce o așteaptă și spre mirarea ei, a descoperit o companie care se dezvoltă, în care oamenii se dezvoltă.

Nu este un secret pentru nimeni că astăzi, Philip Morris este una din puținele companii, care poate oferi angajaților, în special tinerilor, tot suportul necesar pentru a-și construi o carieră de succes, pentru a se dezvolta, atât pe plan național, cât și în perspectivă, pe plan internațional.

Timp de șapte ani, Aneta Serbușca, în pas cu compania, alături de colegii săi din toată lumea, a fost parte a transformării prin care a trecut Philip Morris.

A fost o transformare, atât internă, cât și externă, care a schimbat angajații, i-a învățat multe lucruri noi, interesante și utile, pe care acum le aplică practic zilnic. Lucruri care țin de cum gândesc, ce fac, care sunt prioritățile, care sunt proiectele pe care le dezvoltă, cum lucrează în echipă.

Una dintre cele mai importante schimbări, care a adus rezultate rapide, ține de adaptarea proceselor de lucru.Astăzi, direcțiile și ideile vin de la angajați, nu de la conducere. Angajații sunt cei care mișcă lucrurile înainte.

Transformarea a schimbat și profilul oamenilor care lucrează în companie și profilul talentelor pe care le caută. Acum, cei mai căutați angajați nu sunt doar cei din domeniul vânzări, dar sunt specialiștii în Digital, Relații Clienți, Business Intelligence.

Anul acesta, Philip Morris a fost desemnat Top Employer 2020, pentru că este o companie care respectă oamenii, este o companie în care oamenii contează.

P.