Victor Olărescu și Petru Triboi au fost promovați, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în funcția de vicepreședinte. Aceștia vor exercita funcții administrative la Judecătoria Hîncești și, respectiv, Judecătoria Ungheni.

Victor Olărescu a fost numit judecător în anul 2016, la instanța din Ialoveni. Anterior, acesta a mai exercitat funcția de magistrat în perioada 1998 – 2003. Ulterior, acesta a activat în calitate de procuror mai mult de zece ani, în perioada 2005 – 2016. În competiția pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești, Victor Olărescu a concurat cu Emil Bulat, care activează în funcția de magistrat din anul 2015.

Petru Triboi a devenit judecător în anul 2005, la instanța din Nisporeni. Peste nouă ani, magistratul a fost promovat la funcția de președinte al Judecătorie Nisporeni, funcție pe care a exercitat-o până în anul 2017, când a fost transferat la judecătoria Ungheni. Petru Triboi a concurat cu magistrata Mariana Stratan.

Candidaturile noilor vicepreședinți urmează să fie transmise președintelui Republicii Moldova pentru numire în funcție pentru un termen de patru ani.

Consiliul Superior al Magistraturii a desfășurat și concursul pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. Chiar dacă la funcție au aspirat trei magistrați, Aliona Miron, Roman Pascari și Grigore Manoli, niciunul nu a obținut voturi suficiente din partea membrilor CSM.