Funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), președinte al Colegiului penal ar putea fi ocupată de Liliana Catan, Nadejda Toma, Petru Moraru sau Anatolie Țurcan. Acestia sunt cei patru candidați în concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Dosarele acestora urmează să fie examinate la începutul săptămânii viitoare. Funcția este vacantă din anul 2018, după ce magistratul Petru Ursachi și-a dat demisia. 

Doi dintre candidați participă și în concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție. Este vorba despre Liliana Catan și Anatolie Țurcan. Ambele concursuri vor fi desfășurate în aceeași perioadă. De altfel, anterior Consiliul Superior al Magistraturii a mai avut o tentativă de a desemna vicepreședintele Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului penal. În concurs s-au înscris tot acești patru candidați. Ulterior, concursul a fost anulat de CSM

Liliana Catan a îmbrăcat pentru prima data mantia de judecător în anul 1996, la instanța din municipiul Bălți, unde a activat până în anul 2005. Ulterior a fost promovată la Curtea de Apel Chișinău, iar din 2013 este magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Totodată, din 2016, Liliana Catan este președinte al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

Nadejda Toma a fost numită în funcția de judecător în anul 2001, la Judecătoria Ialoveni. După zece ani de activitate, magistrata a fost numită în funcția de președinte al instanței. Din anul 2014, Nadejda Toma activează la Curtea Supremă de Justiție, iar din anul 2018 este președinte al Colegiului disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii.

Petru Moraru este, din data de 1 decembrie 2017, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a fost numit în funcție pentru o perioadă de patru ani, adică până la sfârșitul anului 2021. Cariera de judecător și-a început-o în anul 2003, la Judecătoria Cahul, iar în perioada 2010-2014 a deținut funcția de președinte al instanței. Din anul 2014, Petru Moraru este magistrat la CSJ.

Anatolie Țurcan a fost numit în funcția de judecător în anul 1992 și a activat la Judecătoria Ocnița, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, Curtea de Apel Chișinău, iar în prezent este magistrat la Curtea Supremă de Justiție. În perioada 2013-2017, Anatolie Țurcan a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.