Abonamentele la Monitorul Oficial urmează să fie diferențiate ca preț, în funcție de posibilitățile oferite. Astfel, versiunea ”premium”, cea mai scumpă, va costa 450 lei lunar. Cel mai accesibil abonament urmează să fie pentru versiunea ”basic”, disponibilă online, 75 lei lunar. Cuantumul tarifelor la produsele și serviciile prestate de către IP ”Agenția Informațională de Stat - Moldpres” urmează să fie aprobat de Guvern la următoarea ședință.

Potrivit documentului, versiunea tipărită a Monitorului Oficial va costa 250 lei lunar. În schimb, Abonamentul ”basic” a versiunii online, 75 lei lunar, va oferi posibilitatea consultării publicației în format electronic, prin intermediul unei aplicații care exclude posibilitatea descărcării documentului. Potrivit Guvernului, imprimarea va fi posibilă folosind funcția Print Screen. Totodată, abonații vor primi bonus posibilitatea de a consulta arhiva ediției electronice a Monitorului Oficial.

În același timp, abonamentul ”premium” va  include consultarea publicației atât în regim online, cât și descărcarea documentului pentru consultarea acestuia în regim offline, inclusiv imprimarea lui nelimitată.

Noile prețuri complete, inclusiv pentru serviciile de publicare a informațiilor în Monitorul Oficial, pot fi consultate aici.

În prezent, pe pagina web a Monitorului Oficial este disponibil doar abonamentul basic, care îți oferă acces la fișierul electronic, fără posibilitatea de-al salva sau printa. Acesta costă 80 lei lunar.

Menționăm că, anterior, Curtea de Apel Chișinău a decis că abonamentul de tip premium pentru Monitorul Oficial a fost stabilit ilegal. Decizia a fost luată după ce în 2019 abonații s-au trezit că au acces la publicație doar în format basic, fără posibilitatea de a salva sau printa documentul.

Potrivit unor date publicate în anul 2020, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru edițiile tipărite ale Monitorului Oficial constituie circa 7,5 milioane de lei anual, iar cheltuielile de editare sunt de circa nouă milioane de lei. În același timp, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru formatul electronic sunt de circa 850 mii lei anual, iar costurile de editare – 712 mii lei.