Prețul acțiunilor BC Moldova-Agroindbank SA a ajuns la un nou nivel record pentru Republica Moldova - 3.200 lei per unitate. Valoarea a fost înregistrată la ultima tranzacție de vânzare-cumpărare a acțiunilor băncii la Bursa de valori.

Mai exact, vineri, 6 decembrie, 28 de hârtii de valoare emise de bancă au fost vândute cu un preț total de 89.600 lei, adică cu 3.200 lei per unitate. Menționăm că prețul nominal al acțiunilor a fost stabilit la valoarea de 200 lei per unitate.

Pe parcursul anului 2019, acțiunile Moldova-Agroindbank sunt vândute la preț record pentru țara noastră. Valoarea acestora crește destul de rapid. Astfel, dacă în luna iunie prețul unei acțiuni era de 2.200 lei, la mijlocul lunii septembrie acesta a ajuns până la 2.500 lei, iar în noiembrie valoarea acțiunilor a mai crescut cu peste 400 lei per unitate.

Banca a fost, la începutul anului, sub regim de supraveghere intensivă. Acesta a fost ridicat de Banca Națională a Moldovei în luna aprilie. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului. Asta după ce 41.09 la sută din capitalul social a fost cumpărat de către HEIM PARTNERS LIMITED, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital.