Consiliul Uniunii Avocaților a decis în ședința din 26 martie să inițieze procedura de soluționare a chestiunii privind vaccinarea avocaților, împotriva virusului COVID-19, în faza imediat următoare.

Decizia a fost aprobată în urma solicitării avocatei Angela Popil, membră a Consiliului UAM, de a face o adresare din numele UAM, către Ministerul Sănătății, în vederea examinării posibilității includerii avocaților în faza imediat următoare de vaccinare/ faza curentă de vaccinare împotriva virusului COVID-19.

În Republica Moldova, campania de vaccinare este planificată în 3 etape, acestea fiind stabilite în baza disponibilității vaccinurilor anti-COVID-19. Prima etapă include lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, a personalului și beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată; a doua etapă – adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și comorbidități, angajații sistemului educațional și structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului; iar etapa 3 – populația generală.

Până în prezent au fost administrate 47.524 doze de vaccin. În lista avocaților pentru 2.021 au fost  incluși 1.942 de apărători.