Comisia de concurs a decis să admită la proba scrisă un singur predentent la funcția de secretar general al Ministerului Justiției. Este vorba despre Nadejda Burciu. Decizia a fost luată după examinarea dosarelor depuse de cei cinci candidați.

Potrivit CV-ului publicat, Nadejda Burciu este proaspăt abolventă a Universității din Edinburgh, Scoția, iar anterior a activat în Republica Moldova ca analist politic la Ambasada SUA la Chișinău, coordonator de proiect, consilier superior în domeniul penitenciar și probațiune la Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova, dar și serviciile de presă ale Reprezentanței Fondului Monetar Internațional și Ministerul Finanțelor.

Proba scrisă urmează să se desfășoare în data de 26 decembrie, începând cu ora 10.00.

Menționăm că, în concursul de selectare a secretarului general al Ministerului Justiției, organizat repetat de autorități, au fost admise inițial cinci persoane. Este vorba despre Nadejda Burciu, Eugen Florea, Rodica Jereghi, Andrei Roșca și Violeta Melnic.

Totodată, la prima tentativă de selectare a secretarului general au fost depuse tot cinci dosare. În concurs au intrat Sergiu Balaur, Constantin Bragoi, Mihail Malasevschi, Violeta Melnic și Dinu Vataman. Aceștia au fost, însă, eliminați din competiție după etapa de analiză a CV-urilor.