Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat încă o procedură de control în baza unei autosesizări dintr-o investigație jurnalistică. Inspectorii de integritate au analizat informația descrisă și au inițiat controlul averii pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Totodată, în procedură de control al averii se află și un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău. Cu detalii despre cele două controale, ANI va informa după finalizarea acestora. În schimb, un fost secretar general de stat a fost stabilit, deja, cu un conflict de interese. Actul cu încălcarea stabilită urmează să fie publicat pe pagina web a ANI.

La fel, un consilier din Consiliul orașului Cricova, municipiul Chișinău și directorul unei grădinițe din raionul Fălești sunt verificați pentru posibile conflicte de interese. Pe numele unui primar din suburbia Chișinăului a fost pornită o cauză contravențională pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Iar, directorul unei instituții publice din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia fiind deschisă o cauză contravențională.  Câte o incompatibilitate de funcție au fost constatate la un consilier raional din Consiliul raional Fălești și la un consilier local din raionul Basarabeasca. 

ANI mai spune că un notar s-a ales cu amendă pentru împiedicarea activității ANI. Acesta a refuzat să transmită informații solicitate de către inspectorul de integritate în cadrul unei proceduri de control. La fel, un director de grădiniță a fost sancționat pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. În total, inspectorii au aplicat amenzi în sumă totală de 9.000 de lei.