Victor Captari, membru al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare din anul 2011, urmează să fie revocat din funcție după ce Serviciul Informații și Securitate (SIS) i-a restricționat accesul la secretul de stat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament.

Potrivit proiectului, SIS a concluzionat că instituția este în imposibilitate de a-i acorda lui Victor Captari acces la secretul de stat în temeiul art. 25 alin (1) lit i) din Legea cu privire la secretul de stat. Norma spune că dreptul de acces este refuzat în cazul ”comunicării de către cetăţean a unor date incomplete sau neautentice la perfectarea dreptului de acces la secretul de stat”.

Victor Captari a activat în organele procuraturii în anii 1978-1981, iar ulterior a fost lector universitar până în anul 1992. În anul 1992, acesta s-a lansat în afaceri, deținând funcții de director, vicepreședinte și președinte în cadrul mai multor întreprinderi.

Membrii Consiliului de administrație CNPF pot fi revocați din funcție de Parlament, inclusiv din inițiativa președintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare.