Judecătoria Hîncești, sediul central va activa conform unui regim special. Decizia a fost luată după ce un magistrat din cadrul instanței a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Conform dispoziției semnate de vicepreședintele interimar al Judecătoriei Hîncești, Corina Albu, s-a sistat desfășurarea ședințelor de judecată care necesită prezența fizică a participanților în cadrul Judecătoriei Hîncești, sediul Central până în data de 22 septembrie, inclusiv.

În această perioadă s e admite doar examinarea cauzelor/cererilor pentru care este prevăzută procedura scrisă de examinare, precum și cererile de urgență privind aplicarea măsurilor de protecție (în prezența persoanelor după caz), în cazurile de violență în familie, încuviințarea spitalizării forțate și tratamentului forțat, încuviințarea examenului psihiatric, spitalizării în staționarul de psihiatrie, examinarea cererilor cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare, examinarea chestiunii privind aplicarea/prelungirea măsurilor cu caracter de constrângere față de bănuit, învinuit și inculpat, precum și examinarea chestiunilor ce vizează competența judecătorului de instrucție și alte cereri care nu suferă amânare.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze aflate pe rol, judecătorul va proceda la preschimbarea din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor, cu înștiințarea obligatorie a participanților despre măsurile operate.

În timpul regimului special de activitate, depunerile de înscrisuri la dosar, cât și eliberarea actelor solicitate se va efectua prin depunerea cererilor la adresa de e-mail a instanței– jhn@justice.md sau prin poștă.