Magistratul Mihail Cojocaru s-a răzgândit și nu mai vrea să se pensioneze. După ce anterior Plenul Consiliului Superior al Magistraturii i-a aprobat cererea de pensionare, judecătorul a solicitat retragerea cererii. CSM a aprobat și cea de-a doua solicitare.

Plenul CSM spune că judecătorul este în drept de a-şi retrage cererea de demisie, potrivit art. 85 alin. (4) din Codul muncii. Norma stipulează că salariatul are dreptul să-şi retragă cererea de demisie sau să depună o nouă cerere, prin care să o anuleze pe prima.

Mihail Cojocaru a fost numit în funcția de judecător în anul 2015, după ce a activat anterior în calitate de asistent judiciar la Curtea de Apel Bălți și lector universitar. În iunie 2020, magistratul a fost numit în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Cererea de pensionare a magistratului Mihail Cojocaru a fost acceptată de CSM în data de 14 septembrie. Cea de-a doua cerere a judecătorului, de retragere a demisiei și a pensionării a fost depusă șapte zile mai târziu, în data de 21 septembrie.