Un fost inginer de la Google a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru furt de secrete profesionale, la scurt timp după ce s-a angajat la Uber, scrie digi24.ro.

Judecătorul american William Alsup din San Francisco a spus că Anthony Levandowski a comis ”cel mai mare furt de secrete profesionale pe care l-a văzut vreodată”.

Levandowski a încărcat pe laptopul personal peste 14.000 de fișiere Google înainte să părăsească compania, în ianuarie 2016. S-a angajat să conducă proiectul mașinii autonome Uber, însă a fost concediat în 2017 din cauza acuzațiilor de furt de informații.

Anul acesta, Anthony Levandowski a cerut să intre în faliment, pentru că datorează companiei-mamă Google, Alphabet, 179 de milioane de dolari, pentru furtul de date.

Judecătorul Alsup a spus că ”miliarde de dolari din viitor au fost în joc, iar dacă când există astfel de stimulente financiare la mijloc, oamenii buni fac lucruri rele, iar asta s-a întâmplat și în acest caz”.

Levandowski a fost membru fondator al proiectului mașinii autonome Google - Waymo - și spera să primească o sentință de 12 luni de arest la domiciliu, motivând că are pneumonie și că ar putea muri de coronavirus în închisoare. Judecătorul Alsup a spus că o sentință fără luare în custodie ar da undă verde pentru comiterea unor fapte similare în viitor și a decis ca Levandowski să-și înceapă pedeapsa după ce este atins vârful pandemiei de coronavirus.

Uber a ajuns la o înțelegere cu Aphabet în privința furtului de date, însă disputa dintre cele două companii continuă.