Uniunea Avocaților din Moldova (UAM) solicită apărătorilor să verifice dacă au achitat contribuțiilor profesionale la timp, iar în cazul în care înregistrează datorii la bugetul Uniunii, să le stingă până în data de 24 decembrie.

În context, Uniunea avertizează că persoanele care vor înregistra o datorie mai mare de 600 de lei nu vor fi incluse în Lista avocaţilor cu dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2021.

În conformitate cu prevederile art. 28 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură, Consiliul Uniunii Avocaţilor publică anual, nu mai târziu de data de 25 decembrie, în Monitorul Oficial Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat. Lista avocaţilor se publică şi pe pagina oficială de Internet a Uniunii Avocaţilor. Concomitent copia se remite Ministerului Justiţiei.

Menționăm că în Lista avocaților care au dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2020 au fost incluși 2.045 apărători. Între timp, unii dintre aceștia și-a suspendat sau încetat activitatea.