Uniunea Avocaților din Republica Moldova (UAM) a făcut publică Lista avocaților care solicită includerea în Comisia de numărare a voturilor și pentru calitatea de Secretar al Adunării generale a avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău.

Comisia de numărare a voturilor:

  • Vitalie Carmanschi ;
  • Igor Cecan;
  • Liudmila Cecan;
  • Mihaela Cecan;
  • Adrian Gîlcă;
  • Teodor Guțu;
  • Alexei Lungu;
  • Artur Zagoreanu.

Secretar al Adunării Generale:

  • Natalia Sprîncean;
  • Carolina-Caleria Pretula.

Uniunea a anunțat că pentru zilele de luni și marți 20 - 21 iulie este planificată alegerea membrilor în Comisia de numărare a voturilor (cinci persoane) și a Secretarului Adunării generale (o persoană).

UAM susține că din cauza menținerii riscului răspândirii infecției COVID-19 și în scopul respectării Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 20 din 10.07.2020, prin care s-a prelungit până în data de 31 iulie 2020 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică, procedura de vot a membrilor în Comisia de numărare a voturilor și a Secretarului Adunării generale, se va desfășura prin corespondență la adresa de e-mail a Baroului Chișinău: baroulchisinau1@gmail.com.

Totodată, în vederea asigurării procesării corecte a voturilor exprimate și identificarea cu maximă precizie a avocaților care și-au manifestat opțiunea de vot, pentru unul sau mai mulți candidații incluși în listele de mai sus, procedura de votare se va realiza prin aplicarea semnăturii electronice pe buletinele de vot, corespunzător instrucțiunilor de mai jos:

1. Se va descărca fișierul în format Word, în care este inserat Buletinul de vot, care conține Lista tuturor avocaților care și-au exprimat intenția de a candida în Comisia de numărare a voturilor și pentru Secretar al Adunării generale.

2. După examinarea fiecărui candidat în parte, Votul ”pentru” se va realiza prin lăsarea intactă a numelui şi prenumelui avocatului selectat, iar votul ”contra” se va exprima prin radierea numelui şi a prenumelui persoanei nepotrivite.

Vor fi considerate nevalabile buletinele de vot pe care numărul candidaților votați ”pentru” este mai mare decât numărul funcțiilor/pozițiilor pentru care se candidează.

3. După exprimarea opțiunii de vot, documentul în format Word va fi exportat în format PDF și salvat pe telefonul mobil sau PC;

4. Pe documentul descărcat în format PDF va fi aplicată semnătura electronică sau mobilă a avocatului, prin folosirea Serviciul guvernamental integrat (MSign).

5. Documentul astfel semnat, va fi descărcat pe telefonul mobil sau PC, după care urmează a fi expediat la adresa de e-mail a Baroului Chișinău (baroulchisinau1@gmail.com).