Autoritățile au verificat zeci de agenți economici dacă respectă regulile de protecție împotriva COVID-19 și în câteva cazuri au cerut închiderea acestora. Potrivit unor informații publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în perioada 5-11 august, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 150 obiective ale economiei naționale, la 51 din ele fiind depistate încălcări. Urmare, au fost întocmite 73 procese verbale: frizerii-28, farmacii-4, instituții medicale-4, unități de comerț și producere- 37. A fost sistată activitatea a 2 frizerii și  a unui obiectiv de comerț.

Pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat de comun cu Inspectoralul General de Poliție, 8 controale și au verificat 286 unități economice: magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, piețe agro-alimentare, fiind depistate 33 neconformități. Urmare, au fost întocmite 23 procese de contravenție.

În aceeași perioadă, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au continuat operațiunile de monitorizare și control inopinat în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, în municipiul Chișinău, raioanele Soroca, Căușeni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Taraclia, Comrat și Ceadâr-Lunga. Concomitent, au fost desfășurate operațiuni de control în municipiul Chișinău, care s-au axat nemijlocit pe transportul rutier de persoane în regim de taxi, vizând respectarea recomandărilor și cerințelor pe perioada pandemiei. În temeiul unor abateri, ANTA a emis prescripții la 6 operatori de transport.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost înregistrate peste 333 apeluri la Serviciul 112, cu privire la informarea despre încălcările măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, observate în locurile publice deschise.

De asemenea, au fost documentate 505 încălcări la persoane fizice și juridice, cele mai frecvente fiind depistate în spațiile publice deschise (parcuri și terase), cât  și piețele comerciale.