Săptămâna trecută, în afara pieței reglementate sau MTF a fost înregistrată o tranzacție în sumă de 27.655.500 lei cu acțiunile BC Comerțbank SA. Datele au fost publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare.

Potrivit autorităților, tranzacția a fost de tipul ”aport la capitalul social al companiei nerezidente” și a vizat 55.311 valori mobiliare, ceea ce reprezintă 18,81 la sută din totalul acțiunilor băncii. Valoarea nominală a unei acțiuni BC Comerțbank SA este de 500 lei.

Conform datelor publicate pe pagina web a instituției bancare, BC Comerțbank SA are doi acționari. Ambii își au reședința peste hotare, în Federația Rusă și Israel. Este vorba despre Vitalii Razdobarin, care deține direct 18,82% din acțiuni și ACF Corporate Finance Consulting AF, cu 81,18 la sută. Beneficiarii efectivi ai cotei deținite de ACF Corporate Finance Consulting AG sunt Vitalii Razdobarin și Miry Budagov.

La sfârșitul lunii mai, BC ComerțbankSA avea fonduri proprii în sumă de 277.987.423 lei, în creștere cu peste 8,69 milioane de lei față de sfârșitul anului trecut. Banca are active în sumă totală de peste 1,66 miliarde de lei, în creștere cu peste 57 milioane lei față de decembrie 2019. În primele cinci luni ale anului, instituția bancară a obținut un profit de peste șapte milioane de lei. BC Comerțbank SA are credite active în sumă de circa 727,68 milioane de lei, în timp de valoarea depozitelor depășește un miliard de lei.