De la începutul acestui an, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay au fost transferate către cetățeni peste șase miliarde de lei. Potrivit Agenției de Guvernare Electronică acesta este un record.

Totodată, începând cu luna ianuarie, pensiile, indemnizațiile, alocațiile, compensațiile și alte tipuri de ajutoare sociale se efectuează în mod automatizat.  Până în prezent, platforma MPay a procesat plăți pentru circa 1 milion 500 de beneficiari pe lună, ceea ce constituie o medie de circa 2 miliarde de lei lunar. Din valoarea totală a tranzacției înregistrate, 48.44% au fost achitate online, iar 51.56% au fost distribuite pe carduri bancare. 

Agenția de Guvernare Electronică spune că rezultatele înregistrate în această perioadă, urmare a aplicării sistemului electronic de plăți MPay, au demonstrat o bună optimizare a procesului de distribuire a plăților sociale, economii la bugetul național, valorificarea resurselor financiare obținute în interesul beneficiarilor de prestații sociale.