În 2020, toate întreprinderile afiliate SA ”Moldovagaz” vor fi reorganizate prin crearea unei singure entități de distribuție. Măsura este prevăzută în planurile de activitate ale secțiilor și direcțiilor SA ”Moldovagaz” pentru anul 2020.

Președintele societății, Vadim Ceban, a menționat că reorganizarea tuturor întreprinderilor afiliate SA ”Moldovagaz” este prioritară pentru 2020, prin crearea unei singure întreprindere de distribuție, reorganizarea întreprinderilor de transport gaze și a furnizorului SA ”Moldovagaz".

Separarea operatorilor sistemelor de transport este o altă prioritate a anului 2020 impusă de legislația în vigoare. Legea cu privire la gazele naturale prevede expres necesitatea asigurării independenței operatorilor sistemelor de transport gaze. În acest context, la finele anului 2019 la ANRE a fost prezentat planul de reorganizare a operatorilor de transport gaze.

Tot în 2020, SA „Moldovagaz” va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităților nereglementate. Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gazele naturale comprimate (SAAGC) pe întreg teritoriul țării, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

Președintele Consiliului de Administrație SA ”Moldovagaz” a solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru 2020, planurilor de investiții, utilizarea rezervelor interne pe toate dimensiunile de activitate pentru consolidarea eforturilor în vederea realizării planurilor propuse și eficientizării activității tuturor întreprinderilor.