Tinerii din raionul Hâncești se pot înscrie la cursuri de instruire în domeniul antreprenoriatului social, care se vor încheia cu acordarea a două mini granturi. Asociația Obștească de Cultură Juridică Henri Capitant Moldova a anunțat recent  înscrierea la Școala de instruire cu privire la antreprenoriatul social pentru Tinerii NEET din raionul Hâncești.

Instruirile se vor desfășura în perioada 1 februarie – 31 martie. La finalul perioadei de instruire, participanții/tele vor primi certificate de participare și vor avea posibilitatea de a participa la un concurs de granturi în valoare de 2.000 de euro în scopul deschiderii/dezvoltării unei afaceri sociale în raionul Hâncești.

Candidații/tele eligibili trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

  • să fie tânăr(ă) NEET din raionul Hâncești cu vârsta cuprinsă între 18 - 35 ani, care la momentul aplicării la instruire este neîncadrat profesional și nu urmează niciun program educațional;
  • să cunoască limba română;
  • să fie disponibil(ă) să participe pe întreaga durată a școlii de instruire;
  • să completeze formularul de participare: https://docs.google.com/.../1qiorYeAFBsOr0TuhiaeTOYk.../edit până la 21 ianuarie.

Numărul de locuri este limitat.

Prin intermediul școlii de instruire, proiectul GoYouth+ și formatorii își propun să transmită participanților/telor cunoștințe și abilități profesionale cu privire la antreprenoriatul social, implicare civică și dezvoltare profesională.

Instruirile sunt organizate în cadrul Proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Pentru detalii, accesați www.henricapitant.md, www.haitinere.md sau contactați organizația la adresa de e-mail: goyouthplus@gmail.com.