Timp de trei săptămâni, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 135 de controale privind activitatea comercianților de flori. În urma verificărilor au fost aplicate amenzi fiscale în valoare de 406 mii lei și amenzi contravenționale egale cu 68,6 mii.

Potrivit datelor publicate de Fisc, cele mai multe amenzi au fost puse în municipiul Chișinău. Astfel, în urma a 65 de controale fiscale operative, comercianții s-au ales cu amenzi fiscal în sumă totală de 135 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă totală de 21,9 mii lei. În regiunea de Nord a țării au fost desfășurate 28 de controale, iar amenzile fiscale aplicate au fost de 133 mii de lei. Totodată, comerciații din localitățile din Nord au primit sancțiuni contravenționale în sumă de 25,7 mii lei.

În regiunile Centru, cu excepția municipiului Chisinău, și Sud au fost aplicate amenzi în cea mai mică sumă. Astfel, comercianții din Centru au primit amenzi fiscale în sumă de 83 mii de lei și amenzi contravenționale egale cu 14,5 mii de lei. Totodată, în Sud au fost aplicate amenzi fiscale egale cu 55 mii lei și sancțiuni contravenționale de 9,6 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat spune că în domeniul comerțului cu flori vii persistă multiple încălcări ale legislației fiscale. Drept urmare, vor fi demarate mai multe acțiuni de informare, dar și de verificare în piața de flori specializată în comerțul angro.