Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de efectuare a controlului parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit Direcției generală comunicare și relații publice a Parlamentului, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia juridică, numiri și imunități vor prezenta Parlamentului raportul evaluării în termen de 60 de zile, nu 30, cât a fost stabilit anterior.

”Motivul de bază este faptul că noi am recepționat răspunsuri la întrebările formulate către CNA cu întârziere, iar la unele întrebări nu am primit răspunsuri. Pentru a veni cu un raport comprehensiv, comisia are nevoie de timp suficient pentru a procesa răspunsurile”, a precizat președinta Comisie juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

La începutul lunii septembrie, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și ai Comisiei juridice, numiri și imunități au inițiat controlul parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție. Acesta are scopul de a identifica domeniile în care activitatea CNA trenează, dar și de a genera recomandări în vederea îmbunătățirii activității instituției.