Tatiana Ivanicichina si Arcadie Albul ar putea deveni noii viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei și membri ai Comitetului executiv pentru un termen de șapte ani. Propunerile Guvernatorului BNM în acest sens au fost înregistrate în Parlament.

Octavian Armașu spune că ambii candidați întrunesc condițiile pentru a fi numiți în funcție și au experiența profesională necesară pentru a-și exercita atribuțiile.

Arcadie Albul activează, din anul 2012, la Bank for International Settlements, Basel, Elveția, iar anterior a fost specialist la Banca Central Europeană. În Republica Molova, Arcadie Albul a activat la PWC, în perioada 2008-2010 și la Magenta Consulting, din anul 2006 până în anul 2008.

Tatiana Ivanicichina a fost secretară de stat la Ministerul Finanțelor din anul 2017 până în octombrie 2021. Ea și-a început cariera profesională la Ministerul Finanțelor în anul 2010 și a exercitat, de-a lungul timpului, mai multe funcții, inclusiv cea de șef a mai multor servicii și direcții.

Viceguvernatorii BNM sunt numiţi de Parlament la propunerea Guvernatorului Băncii Naţionale. Un candidat poate fi propus Parlamentului pentru numire nu mai mult de două ori în decursul unui an.