Șoferii din Marea Britanie sunt sfătuiți să fie atenți cu ce își împodobesc mașinile anul acesta, de Crăciun, deoarece unele decorațiuni le-ar putea aduce amenzi de până la 5.000 de lire sterline. De asemenea, orice costum de Moș Crăciun sau alte vestimentații de sezon care ar putea încurca șoferul și l-ar face pe acesta să conducă cu dificultate reprezintă un alt motiv de amendă.

Este deja o tradiție ca de Crăciun instalațiile sau decorațiunile să nu fie doar în jurul caselor, ci și pe mașini sau pe șoferi. Deși nu este specificat în legislație, condusul nu este recomandat dacă încălțările nu sunt potrivite și împiedică șoferul să apese pedalele, scrie wall-street.ro.

Tocurile foarte înalte sau cizmele pot limita mișcarea gleznelor, asemenea bocancilor cu o platformă foarte înaltă.

Aceeași poveste se aplică și în cazul costumelor de Moș Crăciun, care pot afecta vizibilitatea, dar și capacitatea de a folosi schimbătorul de viteze și alte comenzi.

Toate acestea pot conduce la o amendă de maximum 5.000 de lire sterline, alături de reținerea permisului de conducere.

De asemenea, autoritățile avertizează și că astfel de costume sau decorațiuni de Crăciun pot duce la distragerea atenției celorlalți șoferi, de unde pot surveni accidente.