După ce mai mulți agenți economici și-au suspendat activitatea unii apărători au mai puțini clienți. Sunt însă și avocați pentru care criza aduce contracte noi. Au mai mulți sau mai puțini clienți decât în mod normal? Aceasta este întrebarea pe care le-am adresat-o mai multor avocați din Republica Moldova. Iată ce ne-au răspuns:

Oleg Efrim, Managing Partner la EFRIM ROŞCA Asociații:

S-a redus simțitor doar activitatea legată de examinarea în instanță a litigiilor. În rest - muncim la fel de mult ca și până a ne schimba biroul. Mai mult, avem și solicitări de la clienți noi, inclusiv din afară.

Roger Gladei, Managing Partner la Gladei & Partners:

Nu a plecat nimeni, ba chiar au venit clienți noi, cu probleme noi. Sunt însă proiecte suspendate sau anulate, asta da.

Andrei Bivol, avocat, Director de Proiecte FIDES:

Fluxul de clienți nu a avut de suferit. Afacerile, dar și unele categorii de persoane fizice (personal medical, salariați) au nevoie de multă consultanță juridică în această perioadă.

Viorel V. Berliba, Biroul asociat de avocați ”Berliba, Ungurean și Partenerii”:

Nu avem clienți mai puțini, dar, pe anumite probleme, solicitările de asistență chiar s-au dublat.

Vlad Roșca, Partner la EFRIM ROŞCA Asociații:

Nu avem mulți clienti noi, clienții existenti la începutul izolării, practic toți desfășoară activitate și solicită servicii juridice la distanță.

Vadim Vieru, avocat:

Da, clienți sunt mai puțini. Dar, a crescut substanțial numărul de consultații juridice oferite la telefon, email, zoom și alte modalități electronice.

Elena Garaz, Cabinetul Avocatei ”Elena Garaz”:

Am mai puține solicitări de servicii. Clienții mei sunt în principal, companii care, majoritatea au fost afectate de restricțiile legate de pandemie (companii din domeniul turismului, vitivinicol, comerțului cu produse nealimentare, HORECA, comerț internațional) și apeleaza la servicii juridice doar pentru situații care nu suferă amânare.