Listele de prețuri detaliate influențează clienții atunci când aleg firma de avocatură care să le reprezinte interesele. Cu o astfel de concluzie vine compania de cercetări IRN Research, care a studiat comportamentul clienților pe piața serviciilor juridice.

Compania a cercetat comportamentul a 1.207 britanici la alegerea firmei de avocatură. Consumatorii de servicii juridice au recunoscut că le este greu să deosebească o firmă de avocatură de alta.

Totuși, potrivit studiului, 75% din clienți acordă prioritate companiilor juridice care își publică pe site listele de prețuri detaliate.

Studiaul realizat de IRN Research arată că, în ultimii cinci ani, majoritatea respondenților au apelat la serviciilor unei companii juridice cel puțin o dată. Jumătate din respondenți au solicitat asistență juridică pentru perfectarea moștenirii sau transferul dreptului de proprietate.

O pătrime din cei intervievați și-au rezolvat problemele juridice individual, solicitând asistență juridică doar la o anumită etapă.

Sursa: www.arbitr-praktika.ru