Angajații Procuraturii au primit, recent, un ghid al Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni al Consiliului Europei: Concept, Funcționare și Responsabilități”. Potrivit Consiliul Superior al Procurorilor, publicația conține informații privind avizele despre activitatea procurorilor, adoptate la nivel european.

Ghidul a fost elaborat la inițiativa Consiliului Superior al Procurorilor în contextul necesității diseminării extinse a informațiilor privind activitatea și recomandările acestui for specializat, formulate pe domeniul standardelor de independență și responsabilitate a procurorilor.

Publicația conține informații compilate despre modul de funcționare a acestui organism european, precum și sinteza celor mai reprezentative recomandări emise pe parcursul anilor 2008-2020, privind aspectele fundamentale ce vizează statutul și rolul procurorilor în societate.

Promovarea celor mai înalte standarde referitoare la procurori este o prioritate în activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, se spune în comunicatul difuzat de instituției. Mai exact, Consiliul se referă la eforturile de sporire a încrederii publice că procurorii își exercită atribuțiile de serviciu în spiritul legii, respectând rolul de a contribui la apărarea drepturilor și intereselor legitime ale persoanei și ale societății.

Varianta electronică a ghidului poate fi accesată aici.