Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere. În ședința din 24 noiembrie, Guvernul a aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional.

Potrivit modificărilor, a fost exclusă obligativitatea șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național. Conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.

Modificările prevăd astfel modernizarea și sporirea calității serviciilor publice, prin digitizarea serviciului, reducerea numărului actelor necesare la perfectarea actelor de a conduce vehicule, și excluderea obligativității deținerii asupra lor a permisului de conducere în traficul național. 

Noile reguli au fost inițiate în contextul realizării proiectului ”Modernizarea serviciilor guvernamentale”, precum și în vederea implementării acțiunii 3.17 din Hotărârea Guvernului nr.966/2016 pentru aprobarea Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

Proiectul de lege urmează să fie transmis Parlamentului spre adoptare.