Un bărbat din România a rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii i-au găsit o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Totuși, șoferul a demonstrat, prin analize din sânge, că nu a băut. Acesta susține că a mâncat două mere și o banană cu câteva ore înainte de testare.

Bărbatul a fost oprit în trafic, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi l-au amendat cu peste 1.300 de lei românești, scrie digi24.ro.

Şoferul a povestit jurnaliștilor că este la cură de slăbire și cu 12 ore înainte de a fi oprit de poliţişti mâncase două mere şi o banană. Bărbatul susţine că agenţii nu l-au crezut, aşa că el a solicitat probe de sânge. Rezultatele analizelor i-au dat dreptate.

Deşi analizele de sânge demonstrează că nu consumase alcool, permisul tot nu i-a fost restituit. Potrivit poliţiei, bărbatul îşi poate recupera permisul doar în instanţă, iar dacă va depune contestaţie, va putea conduce maşina până la finalizarea procesului.