Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a stabilit 179 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislația în vigoare, în urma controalelor întreprinse asupra prețurilor de comercializare a produselor social importante.

Potrivit unui comunicat de presă, controlele au fost efectuate în perioada 1 martie-30 iunie 2020, fiind făcute 1.556 verificări la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice.            

La 125 contribuabili controlul fiscal a fost definitivat, fiind stabilit venit ilicit obţinut ca rezultat al depăşirii adaosului comercial admisibil în sumă totală de 183.326 lei. Pentru încălcările admise suma venitului ilicit obținut este încasat la buget, inclusiv urmând a fi aplicată amendă în mărime de 100% din suma venitului ilicit calculat.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că săptămânal vor fi desfășurate acțiuni de control la agenții economici, pentru a stabili modul de respectare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016.