Funcția de director al Serviciului Vamal rămâne vacantă în continuare. Niciunul dintre candidați nu a fost suficient de bun pentru a promova concursul de angajare organizat. Anunțul a fost făcut de Ministerul Finanțelor, după desfășurarea interviurilor cu cei doi candidați rămași în competiție.

Potrivit autorității atât Iurie Gorea, cât și Natalia Calenic au obținut la interviu o notă medie mai joasă de 7,5. Astfel, luând în considerare acest rezultat, concursul nu a fost promovat de niciun candidat și urmează să fie organizat din nou.

Amintim că, anterior Comisia de concurs a anunțat că în timpul interviurilor vor fi evaluate abilitățile profesionale și calitățile personale ale candidaților.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat în data de 3 septembrie, iar termenul-limită pentru depunerea dosarelor a fost 30 septembrie, curent. În această perioadă, 21 de persoane au depus dosarele în termen, iar o persoană după expirarea termenului limită. Totuși, la proba finală, interviu, au fost admiși doar doi candidați.