Reprezentanții instituțiilor și autorităților publice cu atribuţii în domeniul protecției și asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, judecătorii și procurorii din Republica Moldova sunt invitați să participe la seminarul regional organizat de Oficiul de Brevete din Republica Letonia (LPO), în cooperare cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) și cu Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Evenimentul va avea loc în format online pe 10 septembrie.

Seminarul regional are drept scop consolidarea cunoştinţelor și realizarea unui schimb de experiențe şi bune practici în domeniul asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

În cadrul evenimentului, specialiști consacrați în domeniu de la OMPI, EUIPO, Curtea Federală de Justiție din Germania, Curtea de la Haga, Curtea Supremă a Letoniei, Universitatea din Varșovia și de la una dintre cele mai mari firme de avocatură în domeniul proprietății intelectuale din Europa: BARDEHLE PAGENBERG, vor oferi informații cu privire la standardele internaționale și europene și vor prezenta cele mai bune practici privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, asigurarea probelor în litigiile referitoare la brevete, protecția semnelor distinctive neînregistrate în cadrul legislației privind concurența neloială, protecția proprietății intelectuale în contextul drepturilor fundamentale, soluționarea litigiilor în domeniul dreptului de autor etc.

În cadrul seminarului, participanții vor avea oportunitatea de a se conecta la un mediu interactiv și de a pune întrebări raportorilor.

Mai multe detalii despre eveniment, inclusiv Programul seminarului și modalitatea de înregistrare, puteți afla accesând lrpv.gov.lv.