Sediul vechi al Uniunii Avocaților din Moldova ar putea fi transmis în locațiune. O decizie în acest sens ar putea fi luată la următoarea ședință a Consiliului Uniunii Avocaților din Moldova, programată pentru data de 27 noiembrie.

Deocamdată nu se cunoaște dacă a fost stabilit prețul de închiriere a imobilului. Asemenea discuții, în privința închirierii fostului sediu al UAM, au fost și anterior, când Consiliul a decis ca imobilul să fie dat în locațiune pe un termen de un an.

La sfârșitul anului 2016, Uniunea Avocaților s-a mutat într-un alt sediu, pe strada București. Pentru achiziționarea clădirii au fost achitați peste 8,6 milioane de lei, iar pentru lucrările de renovare – alte 2 milioane de lei. Totodată, pentru mobilier și echipament tehnic a mai fost alocat, încă, un milion de lei. 

Anterior, după mai multe discuții în privința sediului vechi, la Congresul Avocaților s-a decis ca imobilul să nu fie vândut, dar să fie păstrat și reconstruit. Clădirea este monument de arhitectură și nu poate fi demolată.