Secretarul Consiliului Uniunii Avocaților din Moldova va primi indemnizație de 500 lei pentru asistarea ședinței Consiliului și perfectarea procesului verbal. Remunerația se va oferi pentru fiecare ședință. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul UAM.

Potrivit decizie publicate pe site-ul instituției, decizia a fost luată după ce indemnizația oferită secretarului Consiliului pentru asistarea la ședințe a fost, anterior, exclusă din bugetul provizoriu aprobat pentru anul 2021. În context, menționăm că Consiliu a decis, deja, mai multe majorări de salarii pentru anul curent. Cea mai mare creștere a fost aplicată secretarului general al Uniunii, + 3.000 lei. Consilierul juridic va primi cu 2.000 lei mai mult, iar secretarul comisiilor CED, CL și CC, + 1.000 lei. Cu 500 lei mai mult urmează să primească șeful secretariatului, contabilul șef, persoana responsabilă de comunicare și deridicătoarea. Administratorul blocului ar putea avea un salariu cu 200 lei mai mult.

Totodată, în prima ședință din anul 2021, Consiliul UAM a decis majorarea cu 50 la sută a onorariului plătit directorului Centrului de instruire a avocaților. Prin urmare, acesta va ajunge la 15 mii lei. Decizia a fost luată ca urmare a unei solicitări în acest sens, venită de la Viorica Grecu, directorul Centrului.