Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concurs repetat pentru ocuparea funției de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul magistraților care reprezintă Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost luată după ce niciunul dintre cei doi judecători înscriși în concurs, Iurie Bejenaru și Ion Guzun, nu au acumulat suficiente voturi pentru a fi numiți în funcție.  

Decizia Consiliului a fost publicată în data de 4 iunie, iar doritorii de a se înscrie în concurs au la dispoziție 20 de zile pentru a depune la sediul CSM cererea de participare la concurs, cu anexarea Curriculumului Vitae și motivarea pentru ocuparea acestei funcții.

Colegiul de evaluare are drept scop asigurarea evaluării performanţelor judecătorilor și are cinci membri, care sunt judecători de la instanţele de toate nivelurile, după cum urmează:

  • 2 judecători de la Curtea Supremă de Justiţie;
  • 2 judecători de la curţile de apel;
  • 1 judecător de la instanțele de prim nivel.

Totodată, în componența Colegiului sunt incluși doi reprezentanţi ai societăţii civile. Mandatul membrului Colegiului de evaluare este de patru ani. Un membru al Colegiului nu poate fi ales sau numit pentru două mandate consecutive.